Balkongräcken

Med våra näst intill underhållsfria balkongräcken i aluminium och dess byggsystem, kan du kombinera spjälor (ribbor), rör (stång) och glas . Det är ett balkongräcke uppbyggd på en stabil stomme, vilket möjliggör långa stolpavstånd och därigenom ökad utsikt vid val av glas. Vår utgångspunkt i konstruktionsarbetet har varit att göra ett räcke för Nordiska förhållanden. Ett räcke som är enkelt att montera själv, eller med hjälp av egna pålitliga hantverkare, på altan, terrass samt balkong. Balkongräcket kan dessutom beställas med LED spotlights för att få en så jämn och svagt framträdande belysning över hela räcket som möjligt.

Räcke med stående spjälor (ribbor) - ett säkert balkongräcke

Räcken med stående ribbor är ett tryggt och insyns skyddande alternativ för balkongen. Vid stående montage av spjälorna eliminerar man klätterrisken. Räcket blir faktiskt säkrare och stöt tåligare än ett glasräcke så länge mellanrummet mellan spjälorna / ribborna är mindre än 100 mm, vilket också är kravet enligt gällande byggnorm.

Man kan också kombinera ribbräcket med ett glasräcke i samma stil, ifall man vill skapa en öppnare omgivning med bättre utsikt åt något håll av altanen. Våra balkongräcken med ribbor eller spjälor levereras med RAL-standardfärgerna vit, svart och grå. Vill man ha en annan RAL kulör kan man även beställa det. Till den ovala överliggaren i aluminium kan olika träimitationer som kallas Decoral beställas.

Staket med liggande spjälor (ribbor) - det tidsenliga balkongräcket

Många husägare väljer att montera staket och räcken med liggande staketribbor och spjälor. Det är ett tidsenligt, snyggt och stilrent alternativ av räcke. Det som gör våra altan och balkongräcken av denna modell så unika, är det att räcket är i tillverkat aluminium och med en kvalitetssäkrad brännlackering (vit, svart, grå och fria färgval ) som gör räcket så gott som underhållsfritt

Liggande ribbor på ett balkongräcke kan enkelt göras säkert och fri från klättring genom att montera en genomskinlig plastskiva på insidan av staketet. I och med det kan man fritt välja mellanrum mellan spjälorna (ribborna) och kan skapa det utseende som man själv tycker är snyggast. På altaner eller terrasser där det inte föreligger någon fallrisk, behöver man inte ta klätterrisken i beaktande. 

Balkongräcke med glas - det öppna glasräcket med långa stolpavstånd

Vårt bakongräcke i glas kan monteras såväl ovanpå som utanpå er altan eller balkong. Vi levererar klart, tonat och frostat glas till ditt räcke som standard. Väljer man att beställa räcket med LED-belysning, får man ett mycket exklusivt balkongräcke som är svårt att motstå.

Glasräcket tillverkas förutom i naturanodiserat (natureloxerat), även i vitt, svart och grått. Önskar man en valfri färg kan vi även ordna det.  Alla våra glasräcken mått anpassas enligt din balkong eller eventuella önskemål.

   

Vilka krav gäller för räcken på balkong?

Om fallhöjden är 3 meter och uppåt bör höjden på räcket vara minst 1100 mm på en balkong. Är man osäker på vad som gäller kan man kontakta lokala myndigheter eller rådgöra med oss.

Stommen i våra balkongräcken är testade så att de klarar de normer som gäller för kategori A (nyttig last), dvs 0,5 kN/m. Lasten ska verka från det håll personer kan vistas på balkongen.

Våra glas följer även de normer som gäller för balkongräcken och är testade enligt det. Då det gäller ribbor och spjälor bör man på högre fallhöjder särskilt ta i beaktande att en modell med liggande ribbor inte får medföra att klättring är möjligt. Det här kan enkelt avhjälpas med att montera en genomskinlig plastskiva på insidan. Den kan man beställa som tillval från oss.  

 

Kan man faktiskt mäta och montera det här själv?

Våra balkongräcken är framtagna med utgångspunkten att man skall kunna montera själv enbart med hjälp av monteringsanvisningar och stöd från oss. Det är det som hela vår affärsidé bygger på och därför utvecklar vi våra räcken för balkonger kontinuerligt på basis av den respons vi får från våra kunder.

Att måttsätta räcket kanske är det svåraste momentet och här bör man vara extra noggrann. Det går alltid att anlita en lokal hantverkare som hjälper till att mäta och montera ifall det känns så. Vår kundtjänst finns förstås även till ert förfogande. Med dagens digitala möjligheter, kan man enkelt ta bilder med mobilen och skicka till oss eller varför inte kontakta oss via ett videosamtal på Skype eller WhatsApp. Då blir kommunikationen enklare och det är nästan som vi skulle befinna oss på plats och ge stöd genom hela processen.