Altanräcken

Vi är en av de få på marknaden som erbjuder näst intill underhållsfria räcken till altanen med ett byggsystem i aluminium med vilket man fritt kan kombinera ribbor (spjälor), stänger och glas i samma stomme. Till våra altanräcken kan man själv montera belysning (LED), vilket lyfter fram ditt räcke, altan, terrass eller balkong på ett helt annat sätt. Vi kan rekommendera olika leverantörer av belysning.

 

 

Räcke med stående ribbor (spjälor) - lättskötta traditionella altanräcken

Staket med ribbor är ett tryggt och insyns skyddande alternativ på altanen eller balkongen. Vårt högkvalitativa altanräcke är dessutom gjort av lättskött aluminium, så du slipper fundera på att måla och istället lägga dina pengar och fritid på något annat.

Många kunder väljer även att kombinera dessa ribbräcken med glas, ifall man t.ex. vill ha bättre utsikt på någon sida av altanen. Våra altanräcken kan dessutom tillverkas i naturanodiserat samt i olika RAL-färger och man kan till och med få den ovala överliggaren i olika träimitationer som kallas Decoral. Vit RAL 9010, svart RAL 9005 och mörkgrå RAL 7024 är de lackade färger man kan välja mellan. Vill man ha en annan färg ber vi er kontakta kundtjänst för en offert.

 

 

Räcke med liggande ribbor (spjälor) - de moderna altanräcket

Liggande ribbor på ett aluminiumräcke till balkong kan enkelt göras säkert genom att montera en genomskinlig plastskiva på insidan. Då undviker man klätterrisken, kan fritt välja mellanrum mellan ribborna (spjälorna) och får samtidigt ett vindskydd. På altaner eller terrasser där det inte föreligger någon fallrisk, behöver man inte ta klätterrisk i beaktande på sitt staket. 

Räcket kan precis som alla våra aluminiumräcken för altan, tillverkas i naturanodiserat (eloxerat) eller vitt, svart och grått. Räcket måttanpassas enligt dina behov. Har man önskemål om andra färger ber vi er kontakta kundtjänst för en offert. 

 

 

Altanräcke med glas - det populära glasräcket

Vårt glasräcke i aluminium kan monteras såväl ovanpå som utanpå er altan eller balkong. Man kan välja mellan klart, tonat och frostat glas. Väljer man själv att montera LED-belysning, får man ett mycket exklusivt altanräcke som är svårt att motstå. Vi kan tipsa om olika LED-belysningsleverantörer.

 

Räcket tillverkas förutom i naturanodiserat (natureloxerat) i vitt, svart och grått. Önskar man en specifik färg erbjuder vi även det på basis av offert.  Alla våra glasräcken måttanpassas enligt din altan eller eventuella önskemål.

 

   

Varför aluminium?

Aluminium är rostfritt och så gott som underhållsfritt. Det tål smuts och väder och är lätt att hålla rent. Materialet ger dessutom oändliga möjligheter till form, yta och färg.